Stall Trollgläntan

Harmoni för Dig och Din häst

Version info:

v3.0 - Januari 2018

Korta fakta

En vacker och busig ponny med glimten i ögat.

Länkar

Good Lady

En regnig dag i maj 2014 åkte Charlotta ner till Sparreholm för att hälsa på en brun welshkorsning. Väl framme mötte en busig och vacker ponnylugg upp och det var något som sa klick.

Fotot på LillaDi som duschar är taget av Peter Sohlberg

Den lilla ponnyräkan kom till Trollgläntan ett par veckor senare och blev en självklar del av flocken. Stallets minsta primadonna kom oftast fram och såg det som självklart att det var henne man har för avsikt att besöka. Det är inte för inte hon fick sitt smeknamn LillaDi efter en berömd prinsessa från Wales - hon visste vad hon ville och talade tydligt om det för sina betjänter.

 

Utbildning

LillaDi tränades i klassisk dressyr, men allra helst galopperade hon över öppna fält eller var "duktig stor häst" och utforskade nya vägar. Ibland ville hon bara befinna sig nära slott och kungligheter - var det någon som sa "diva"? Med LillaDi var allt ett äventyr och dagarna blev aldrig tråkiga. Det finns en anledning till att levad finns med på utbildningstrappan. Även om just den skolan var intränad sedan länge.

Foto Peter Sohlberg

Vintern 2019 drabbades LillaDi av sjukdom och en lång konvalescens följde. I början av juni gick det inte längre och vår allra vackraste lilla sockerponny fick göra Trollgläntans änglahästar sällskap.

site info

© 2018 Stall Trollgläntan