Stall Trollgläntan

Harmoni för Dig och Din häst

Version info:

v3.0 - Januari 2018

Korta fakta

Stall Trollgläntan är en hästgård naturskönt belägen ett stenkast från Märsta, Sigtuna och Knivsta.

Inspiration

Inspiration
(av latinets inspiro, inblåsa, väcka liv i), ett stimuli som sätter igång mental verksamhet.

Hästhållning

På Trollgläntan sätter vi djuren i fokus. Vi har valt att bara ha ston i stallet och alla går tillsammans i en homogen flock i naturbeteshagar med tillgång till naturliga vattenkällor och skogsbackar. Under installningsperioden är hästarna ute 12 timmar om dagen och från slutet av maj till början av september sover de också ute. Under betesperioden har vi alltid kraft- och grovfoder hemma för att kunna erbjuda stödutfodring de perioder betet är i tillväxt eller i de fall där hästen skall hållas i tävlingskondition.

Under installningsperioden fodrar vi fyra gånger om dagen med analyserat hösilage av bästa kvalitet. Frukost- och lunchhö serveras i hagen. I samband med ut- och insläpp samt till kvällsmålet fodras kraftfoder inne i boxen. Vi vattnar i hink för hästarnas skull och serverar vatten utomhus året runt.

Stallet, som byggdes 2002, är byggt med omtanke om hästarnas trivsel och säkerhet, men utan att göra avkall på de bekvämligheter vi människor behöver. Stallet är ett kallstall som sörjer för den bästa miljön för hästarna. Det är högt i tak, ljust, luftigt och väl ventilerat. Vi har fyra boxar med öppningsbara fönster som är 14 kvadratmeter stora och godkända för fölning för alla typer av hästar. Vi har också två uteboxar i direkt anslutning till stallet varav en är anpassad för hästar av ponnymått. Stallgången är bred och lämnar gott om plats för hovslagaren och veterinären. Spolspilta finns både ute och inne för att kunna spola av leriga ben och svettiga hästar året om. Vi har även en enhästars lösdrift att använda som sjukbox/sjukhage eller vid tillfällig vistelse.

Sadelkammaren är varmbonad med godkänt lås för säker förvaring. Varje inackordering får utnyttja två sadelhängare, fyra tränshängare, en hjälmhängare och en lagerhylla med gott om plats för utrustning. Utöver detta finns ett loft med plats för ytterligare utrustning och varje inackordering har även en garderob i Lillstugan.

Lillstugan är varmbonad för fullständig persedelvård. Här finns ett pentry med micro och fikamöjligheter, varmvatten, symaskin, två tvättmaskiner och gott om utrymme för förvaring av utrustning. Här torkar vi blöta täcken över natten när det behövs.

Vår ridbana är fullt belyst och har måtten 20 x 60 meter. Materialet är Paddex som ger full funktion året runt. Enklare hinderpark för cavaletti och låga hinder finns tillgänglig. Rundpaddock belagd med Paddex och härliga ridvägar finns på egen mark. I området finns gott om vacker ridterräng för alla discipliner. Ett antal ridhus med goda träningsmöjligheter finns på kort köravstånd med bil. Parkeringsplats för trailer eller mindre hästlastbil finns vid stallet.

Dressyrtränare kommer till stallet var tredje vecka.

site info

© 2018 Stall Trollgläntan