Stall Trollgläntan

Harmoni för Dig och Din häst

Version info:

v3.0 - Januari 2018

Korta fakta

Coletti var världens snällaste häst.

Länkar

Coletti 25624

Coletti föddes 1985 hos Ingemar Nydahl i Skänninge. Ingemar avlade gärna på sin egen hingst Trento och hade mycket fullblodsinslag i sina blodslinjer. Trento är efter Presto xx och så är även Cloetta.

Coletti helfigur

Vid fyra års ålder skickades Coletti till Sissi Lilja i Mjölby för inridning och gick sedan vidare till Rolf Byström i Upplands-Bro för vidareutbildning och försäljning. Därifrån köptes hon av Östermalms Ridskola på sin femåriga födelsedag.

Livet på ridskola blev kortvarigt. Redan efter ett par månader drabbades hon av korsförlamning och fick ett par återfall vid igångsättning, något som ledde till att man valde att triangelmärka henne för att sedan kunna sälja henne.

Sedan i början av februari 1992 har Coletti och Charlotta varit ett oskiljaktigt par och av korsförlamningen har inte synts ett spår.

Det bästa Coletti visste var att ligga och slöa i solen en varm sommardag eller att sträcka ut i en vild galopp genom hagarna. Saker hon avskydde var kor, älgar och russ med tillhörande sulkys.

En vacker decemberdag 2014 fick Coletti trava vidare på de evigt gröna ängarna efter en kortare tids sjukdom. Hon kommer att för alltid vara evigt saknad!

Utbildning

Coletti var utbildad i klassisk dressyr och hade några år på tävlingsbanorna bakom sig. Emellanåt visade hon gärna upp sig i slottsparken på Skokloster.

site info

© 2018 Stall Trollgläntan