Stall Trollgläntan

Harmoni för Dig och Din häst

Version info:

v3.0 - Januari 2018

Korta fakta

Redan tävlingsvan fast hon är unghäst.

Länkar

Cadenza

Cadenza föddes en majdag 2010 hos Malin Hjelmqvist i småländska Virestad. Fadern är en framgångsrik trakehnerhingst från Tyskland som bland annat kom tvåa vid sitt 70-dagarstest 2006 med stort plus för gångarterna. Modern är ett SWB-sto med placeringar i hoppning upp till Msv.

En kall och klar dag i januari 2015 åkte en förväntansfull Charlotta till Småland för att provrida ett litet, vackert, mörkbrunt sto med pigga ögon. Det var kärlek vid första ögonkastet och några veckor senare anlände nyförvärvet till Trollgläntan.

Cadenza frågade på sin vackra småländska dialekt: "Är det så här Amerikat ser ut?" och på den vägen är det. Nu har hon hunnit med att boa in sig och göra ett oförglömligt intryck på hela familjen. Hon har kommit hem.

Utbildning

Cadenza har som unghäst matchats fram som hopphäst och visade goda resultat i såväl 3-årstest som 4-årschampionat. Hon har även hunnit med att visa sig vara en cool och samarbetsvillig tävlingshäst i hoppning med bland annat semifinal i Breeders på meritlistan. Nu har hon dock sadlat om till att bli dressyrhäst och visar lika gärna upp sig i en slottspark som på en tävlingsbana.

site info

© 2018 Stall Trollgläntan